Két ember meghalt, Odessza pedig víz nélkül maradt a hétfői orosz rakétatámadások után

külföld
2022 december 05., 14:07

Hétfőn az orosz hadsereg újra bombázta Ukrajna több területét is, Ukrajna teljes területén légiriadó van érvényben. Orosz rakéták robbantak Odesszában és az attól valamivel keletebbre és északabbra fekvő Krivij Rih és Cserkaszi városában, az észak-keleti, Oroszországgal határos Szumi régióban és az ország délkeleti részén lévő Zaporizzsja régióban is.

A keddi támadásoknak eddig két halálos áldozatáról számoltak be az ukrán kormányzati források, Zaporizzsja városának szélén halt meg két ember, ahol lakóházakat is eltaláltak az orosz rakéták. Máshol az országban kritikus infrastruktúrát értek támadások, Odesszában például a vízellátási rendszer sérült, így jelenleg Ukrajna második legnépesebb városában teljesen szünetel a vízellátás. Az északkeleti Szumi régió pedig áram nélkül maradt.

Kijev környékét is támadták az oroszok, de az ukrán hatóságok szerint a légelhárító rendszer eddig sikeresen megvédte a fővárost és környékét. A lakosságot egyelőre még arra kérik, hogy maradjon az óvóhelyeken. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.