Szerves anyagokon alapuló akkumulátort fejlesztettek Németországban

TECH
2023 január 17., 07:56

A megújuló energia terjedésének egyik legnagyobb akadálya, hogy a napelemek és a szélerőművek nem egyenletesen termelik az áramot, a megtermelt energia tárolása azonban rendkívül erőforrásigényes. Ehhez akkumulátorokra van szükség, amiket jelenleg csak nagyon környezetszennyező módon, ritkaföldfémek felhasználásával lehet előállítani. Ezek a ritkaföldfémek, mint nevük is mutatja, ritkák, ráadásul az ismert készletek java fölött Kína rendelkezik.

link Forrás

A CMBlu német cég új fejlesztése így komoly áttörés - és nem csupán az energiatárolás környezetbarátabbá tétele, hanem Kína erőfölényének ellensúlyozása szempontjából is. Új energiatárolójuk, a SolidFlow nem használ ritkaföldfémeket, kizárólag a világ minden táján fellelhető szerves alapanyagokból épül fel, és teljes egészében újrahasznosítható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.