A bíróságon akart nekimenni a Buffalo-i tömeggyilkosnak az egyik áldozat családtagja

külföld
2023 február 16., 05:27

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság szerdán azt a 19 éves férfit, aki 2022 tavaszán tíz embert lőtt le Buffalo főként feketék lakta negyedében egy szupermarketben.

Peyton Gendron ítélethozatalán ott voltak az áldozatok hozzátartozói is, akik végighallgatták, hogy a 19 éves férfi bűnösnek vallotta magát mind a 25 ellene felhozott vádpontban, így gyilkosságban és rasszista gyűlölet-bűncselekmény elkövetésében. Elmondta, hogy szörnyű dolgot tett, és azért nyitott tüzet és gyilkolt meg embereket, mert azok feketék voltak.

Nem sokkal az ítélethozatal előtt, amikor az egyik áldozat nővére beszélt arról, hogy a tömeggyilkosság miként változtatta meg az életüket, a beszélő nő fia hirtelen megpróbált rárontani Gendronra, akit az őrök azonnal kivezettek a teremből. A Gendronra rontó férfit a biztonságiak fogták le.

link Forrás

Gendron 2022 tavaszán online, élőben közvetítette a gyilkosságokat. Már a szupermarket parkolójában rálőtt négy emberre, akik közül hárman meghaltak. Amikor belépett a boltba, rálőtt a biztonsági őr, de Gendron golyóálló mellényt viselt, ami felfogta a lövéseket. Ezután lelőtte a biztonsági őrt is, majd folytatta a lövöldözést. Arra készült, hogy végez magával, rendőrök viszont lebeszélték az öngyilkosságról, a férfi eldobta a puskát, és letartóztatták. (BBC/MTI)