60 perces napi limitet vezet be a TikTok a 18 éven aluliaknak

TECH
2023 március 01., 19:19

A következő hetekben lép életbe a TikTok új napi limitje, mely 60 percben határozza meg a képernyőidőt a 18 éven aluliak számára. Ha valaki túllépi a limitet, egy kódot kell beütnie, hogy tovább használhassa aznap az applikációt.

A vállalat azután döntött a limit bevezetéséről, hogy tavaly létrehozott egy súgót, amely a képernyőidő kontrollálására biztatta a fiatalokat. A TikTok szerint a lépéssel tudatosabbá váltak a felhasználói, és a mostani reformjától is ugyanezt várja.

photo_camera Fotó: Da qing/Imaginechina via AFP

A 18 éven aluli felhasználók akkor fogják megkapni az egyedi kódjukat, amikor életbe lép az új limit. Aki túllép a napi 60 percet, majd a 100 percet is eléri, üzenetet fog kapni az applikációtól, ami egyéni képernyőhasználati limit beállítására biztatja őt. Azok a szülők, akik gyermekei használják a Family Pairing funkciót, szintén tudnak ilyen limitet beállítani.

A TikTok kritikusai üdvözölték a limit bevezetését, de a lépést nem tartják elegendőnek a függőség kialakulása elleni harcban.

A kínai tulajdonban lévő vállalat számos kritikát kapott az elmúlt időszakban. Sokan azzal vádolják, hogy visszaél felhasználói adataival, és azokat a kínai kormánynak továbbítja. A TikTok használatát az Európai Bizottság, Kanada és az Egyesült Államok is betiltotta saját eszközein.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.