Meghalt egy síelő a francia Alpokban, aki részegen kizuhant a síkabin ablakán

baleset
2023 április 04., 17:03

Halálos baleset történt szombaton a francia Alpokban: a Deux Alpes síparadicsomban egy fiatal férfi kiesett a pályáról lefelé tartó síkabin ablakán, 40 métert zuhant és szörnyethalt. Az illetékes grenoble-i ügyész, Eric Vaillant elmondása szerint a kabinban egy 29 és egy 23 éves férfi utazott, akik részegen hülyéskedtek és egymást videózták - írja az Independent.

A Deux Alpes síparadicsom
photo_camera A Deux Alpes síparadicsom Fotó: MAXIME GRUSS/Hans Lucas via AFP

A 12 perces út alatt az idősebbik férfi, aki közel 190 cm és több mint 100 kiló volt, valahogy áttörte a kabin plexi szélvédőjét, így történt a tragédia. A francia rendőrség szerint az egyik lehetőség, hogy részegen nekirohant a síkabin falának. Az esetet videóra vette a másik férfi.

A síparadicsom vezetője, Fabrice Boutet visszautasította, hogy felelősségük lenne az ügyben, de a rendőrség a kabinokat is megvizsgálja a nyomozás során. „Ezeket a kabinokat 20 személyre tervezték. Ha hirtelen fékezés vagy bármi más miatt himbálózni kezd, az egész utasteret úgy tervezték, hogy ellenálljon az esetleges ütéseknek. Ezt a hülye balesetet az okozta, hogy a férfi lendületből nekivetette magát a plexinek” - mondta Boutet.