Bayer Zsolt békemenetet hirdetett a pápa miséjére

POLITIKA
2023 április 24., 04:14

Arra kérte a békemenet résztvevőit Bayer Zsolt, hogy menjenek el május 30-án Ferenc pápa miséjére a Kossuth térre. „Legyen ez egy békemenet.”

A fideszes publicista a Sajtóklub című műsorban azt mondta, „ennek politikai üzenete is lenne”. Állítása szerint hetek-hónapok óta keresik őket, mikor tartanak már békemenetet, mert „elviselhetetlen mindaz, ami történik velünk szemben”.

link Forrás

Bayer Zsolt 2016-ban arról írt, Ferenc pápa „vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember”. Azért jutott erre a következtetésre, mert a pápa akkoriban azt nyilatkozta, hogy ha szóvá teszi az iszlám erőszakot, akkor szóvá kell tennie a katolikus erőszakot is, illetve hogy helytelen a terrorizmust az iszlámmal azonosítani.

2017-ben a miskolci tévében „migráns hátterűnek”, „argentin libsinek” és „derék liberális, genderben hívő marhának” nevezte a pápát. Később azzal védekezett, nem marházta le a pápát, csak arról beszélt, hogy úgy tweetel, mint egy marha.

photo_camera Bayer Zsolt Orbán Viktor évértékelőjén februárban Fotó: Németh Dániel/444

Amikor Ferenc pápa két éve Magyarországra látogatott, elterjedt a hír, hogy nem akar találkozni sem a miniszterelnökkel, sem a köztársasági elnökkel. Bayer erre azt javasolta, hogy ha így van, inkább ne is jöjjön ide, Bencsik András pedig ugyanebben a műsorban keresztényellenesnek minősítette a pápa magatartását. (Ferenc pápa végül találkozott az állami vezetőkkel, elmondása szerint végig Áder beszélt.)

Frissítés (12:25): Bayer Zsolt utólag azt írja, nem is hirdetett békemenetet, csak arra kérte a békemenet résztvevőit, hogy menjenek el minél többen a misére.