Bayer Zsolt megkérné a pápát, hogy ne is jöjjön ide, ha nem akar találkozni Orbánnal és Áderrel

vallás
2021 június 08., 13:42

Nagyon megmozgatta a Sajtóklub fantáziáját az a sajtóértesülés, miszerint Ferenc pápa a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszuson nem kíván találkozni sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem Áder János köztársasági elnökkel. (A lengyel lapok még azt is feszegették, hogy ez a magyar kormány migrációs politikája miatt lehet.)

A szellemi iránytűként működő műsorban Bayer Zsolt levezette, hogy ha a pápa sem a Vatikán államfőjeként, sem a katolikus egyház fejeként nem akar találkozni a magyar vezérkarral, akkor tulajdonképpen nem teljesíti a munkaköri kötelességét, „ugyanis neki mint a katolikus egyház fejének első számú munkaköri kötelessége, hogy a vélt vagy valós bűnösökkel azonnal találkozzon, és minél nagyobb bűnös valaki, a pápának annál inkább befogadóan kell viszonyulni hozzá, me' ez a melója. Na, most akár ebben a minőségében, akár abban a minőségében tagadja ezt meg, nem olyan bonyolult:

Meg kell kérni, hogy ne jöjjön ide.”

link Forrás

Egyébként Bayer Zsolt 3 éve éppen azért tért át a katolikus hitre, mert annyira felhúzta magát azon, hogy egy evangélikus lelkész a húsvéti prédikációjában elítélte a más vallásúak és bőrszínűek ellen uszító propagandát, az összefogásra képtelen ellenzéket és a nem szavazókat. Most pedig itt ez a blama.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője pedig oda jutott, hogy

Ferenc pápa már keresztényellenes magatartást folytat.

Ferenc pápa ezzel a gesztusával, hogy kinyilvánította, hogy nem hajlandó a »vétkes« - mert hogy a migránsok ellen fellépő - magyar politikai vezetőkkel találkozni, és hogy nyilvánvalóvá tegye, hogy meg akarja alázni Magyarországot, ezért csak három órára jön ide, majd átmegy Szlovákiába, az ősi Szlovákiába, az ősi szlovák koronázó városba, és ott eltölt három és fél napot, ezzel meg akart minket alázni. [...]

E percben Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak.”

link Forrás

Közben a Népszava arról ír, hogy még mindig nem ismert a pápa magyarországi programja. A Vatikán sajtóhivatala azt közölte a lappal, hogy a látogatás részletei akkor tekinthetők majd hivatalosnak, ha azt a honlapjukon is közzéteszik. Ez július vége felé történhet meg.