Egy lelkész a Kossuth Rádió húsvéti közvetítésében osztotta ki a rasszista propagandát

vallás
2018 április 01., 09:29
comments 340

Ahogy a közmédia többi része is megállás nélkül szórja magából a kormányzati propagandát, úgy a Kossuth Rádióra sem jellemző, hogy nagyon sok kritikus hangot lehetne hallani a műsoraiban. De egy héttel a választások előtt, most a legváratlanabb műsorsávban, a vallási műsorban osztották ki a muszlimok és a feketék ellen uszító kampányt, az összefogásra képtelen pártokat és a szavazati jogukkal nem élő választókat. 

A Kossuth Rádió vasárnap a harkai templomból közvetítette Mesterházy Balázs evangélikus esperes prédikációját, aki miközben a Jézus sírja elől a sziklát elhengergető, majd arra letelepedő angyalról beszélt, néhány mondattal kitért a hazai közállapotokra is. 

Ezen a húsvét reggelen a Mindenható Úristent képviselő angyal könnyed és laza kőre ülése fricskát ad mindennek és mindenkinek. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják: ingyen sincs szükség a megváltásra. Fricskát ad azoknak, akik elhiszik, hogy nincs szükségük a megfeszített Jézus keresésére. Fricskát ad azoknak, akik nem veszik észre az angyal tekintetében azt a hatalmas energiát, ami egy villámlásban van. Fricskát ad azoknak, akik azt gondolják, hogy keresztyén hitünk nem más, mint mint múltba néző, Jézus szellemi hagyatékát ápoló vallásosság.

Fricskát ad azoknak, akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat. Fricskát ad azoknak, akik egymással veszekedve nem tudnak egy nagyobb közjóért békét kötni. S fricskát ad még azoknak is, akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.

Fricskát ad azoknak, akik nem tudnak isteni távlatokban gondolkozni és látni. Fricskát ad azoknak, akik a keresztyénséget is görcsösen élik meg, és nem látjuk meg ennek a kőre ülésnek a hihetetlen felszabadítását. A győzelem szimbólumát.”

Az esperes Emőkével és Gáborral a Comedy Central legújabb kampányára célozhatott, amiben Bödőcs Tibor és Kovács András Péter ezekkel a karakterekkel magyarázzák el, hogy ha nem megyünk el szavazni, akkor a hülyék döntenek helyettünk. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.