Egy lelkész a Kossuth Rádió húsvéti közvetítésében osztotta ki a rasszista propagandát

Ahogy a közmédia többi része is megállás nélkül szórja magából a kormányzati propagandát, úgy a Kossuth Rádióra sem jellemző, hogy nagyon sok kritikus hangot lehetne hallani a műsoraiban. De egy héttel a választások előtt, most a legváratlanabb műsorsávban, a vallási műsorban osztották ki a muszlimok és a feketék ellen uszító kampányt, az összefogásra képtelen pártokat és a szavazati jogukkal nem élő választókat. 

A Kossuth Rádió vasárnap a harkai templomból közvetítette Mesterházy Balázs evangélikus esperes prédikációját, aki miközben a Jézus sírja elől a sziklát elhengergető, majd arra letelepedő angyalról beszélt, néhány mondattal kitért a hazai közállapotokra is. 

Ezen a húsvét reggelen a Mindenható Úristent képviselő angyal könnyed és laza kőre ülése fricskát ad mindennek és mindenkinek. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják: ingyen sincs szükség a megváltásra. Fricskát ad azoknak, akik elhiszik, hogy nincs szükségük a megfeszített Jézus keresésére. Fricskát ad azoknak, akik nem veszik észre az angyal tekintetében azt a hatalmas energiát, ami egy villámlásban van. Fricskát ad azoknak, akik azt gondolják, hogy keresztyén hitünk nem más, mint mint múltba néző, Jézus szellemi hagyatékát ápoló vallásosság.

Fricskát ad azoknak, akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat. Fricskát ad azoknak, akik egymással veszekedve nem tudnak egy nagyobb közjóért békét kötni. S fricskát ad még azoknak is, akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.

Fricskát ad azoknak, akik nem tudnak isteni távlatokban gondolkozni és látni. Fricskát ad azoknak, akik a keresztyénséget is görcsösen élik meg, és nem látjuk meg ennek a kőre ülésnek a hihetetlen felszabadítását. A győzelem szimbólumát.”

Az esperes Emőkével és Gáborral a Comedy Central legújabb kampányára célozhatott, amiben Bödőcs Tibor és Kovács András Péter ezekkel a karakterekkel magyarázzák el, hogy ha nem megyünk el szavazni, akkor a hülyék döntenek helyettünk. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.