Bayer Zsolt annyira kiborult az uszító propagandát elítélő lelkész miatt, hogy kilép az evangélikus egyházból

Rettentően felzaklatta a Fidesz műsorvezetőjét a harkai lelkész, aki a húsvéti prédikációjában elítélte a más vallásúak és bőrszínűek ellen uszító propagandát, az összefogásra képtelen ellenzéket és a nem szavazókat. Ráadásul az egészet a Kossuth Rádió is közvetítette.

Bayer Zsolt a történtekből levonta a következtetést, hogy ezután bátran lehet kampányolni a kormány mellett a templomokban. Ugyanakkor nagyon megviselte, hogy az esperes még a Comedy Central szavazásra biztató videóira is utalt a prédikációjában. Arra gyanakodnak, hogy Bödőcsék a nem túl okos Emőkével és tahó Gáborral a Fidesz szavazóin gúnyolódtak. 

Mivel Bayer már hosszú évek óta eleve vívódott amiatt, hogy az evangélikus egyház egyre liberálisabb, a harkai lelkész beszédével annyira betelt nála a pohár, hogy bejelentette: 

kilép az evangélikus egyházból, és katolikus lesz.

Persze Bayer is rájött, hogy a katolikus egyházban is lesznek gondjai, mert azt Ferenc pápa vezeti, akit ő migránsnak tart. Bencsik Andrással megegyeztek abban, hogy még mindig a lemondott XVI. Benedeket tekintik igazi pápának. Bayer azzal nyugtatta magát, hogy a falusi plébánosok egészen mást mondanak a szószékről, mint Ferenc, és számára ez a lényeg.