„Legyen ez egy békemenet!” - mondta Bayer, majd tagadta, hogy békemenetet hirdetett volna

POLITIKA
2023 április 24., 10:20

„Már az összes hülye megírta, hogy békemenetet hirdettem a pápai misére. Nem hirdettem, nem hirdettünk semmilyen békemenetet” - írja blogjában Bayer Zsolt. Szerinte ő csak azt mondta, hogy legyenek ott nagyon sokan a misén, menjenek el azok is minél többen, akik békemenetre szoktak járni.

photo_camera Bayer Zsolt érkezik a Fidesz kihelyezett frakcióülésére Fotó: Németh Dániel/444

Bayer vasárnap este úgy fogalmazott a Sajtóklubban: „Legyen ez egy békemenet! Legyünk rettenetesen sokan! Higgyék el, hogy nemcsak lelkileg lesz ez fontos, hanem ennek politikai üzenete is lenne. (...) Egyre többen keresnek minket az elmúlt hetekben-hónapokban, hogy mikor tartunk békemenetet (...), tartsunk már egy békemenetet. 30-a délelőtt legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren, úgyhogy várjuk szeretettel önöket.”

A fideszes műsorvezető „a balos-libernyák sajtómunkásokat” vádolja azzal, hogy „zavart, némi értetlenséget, netán feszültséget” akarnak gerjeszteni a pápalátogatással kapcsolatban.

„Szóval kedves barátaim, nincs szó békemenetről, azt csak a 444 meg a 24 meg a HVG hülyéi és/vagy gazemberei írják. De azért gyertek, legyünk sokan!”

link Forrás

Bayer nem mindig volt ilyen nyitott Ferenc pápa üzeneteire. 2016-ban arról írt, Ferenc pápa „vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember”. Később pedig „migráns hátterűnek”, „argentin libsinek” és „derék liberális, genderben hívő marhának” nevezte.