Pártfogói felügyelet alá helyeztek egy 15 éves diákot, mert dulakodott az iskola folyosóján az egyik tanárával

belföld
2023 július 18., 07:56

15 éves általános iskolás diákot helyeztek pártfogói felügyelet alá, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat, mert dulakodott egy tanárával - tudatta a Zala Vármegyei Főügyészség.

Egy nagykanizsai általános iskolában történt az eset, ahol márciusban a 15 éves diákja az intézmény folyosóján vitába keveredett az egyik tanárnőjével. A pedagógus el akarta venni a fiú mobiltelefonját, mert feltételezték, hogy korábban engedély nélkül képeket készített az iskola mosdójában fogat mosó alsó tagozatos gyerekekről.Az iskola házirendje szerint a mobiltelefon az órák közötti szünetben csak tanári vagy intézményvezetői engedéllyel használható, az iskola területén fényképet, hang- vagy videófelvételt készíteni csak az igazgató engedélyével szabad.

A diák átadta a telefonját a tanárnak, aki felszólította, hogy menjen le vele az igazgatói irodába, mire a fiú arra kérte, hogy a tanárnő kapcsolja ki a telefonját. Attól tartott, hogy a pedagógus meg fogja nézni a mobilján tárolt képeket, ezért vissza akarta venni a készüléket úgy, hogy megragadta a tanárnő kezét.

A tanárnő nem hagyta kivenni a kezéből a telefont, így dulakodás alakult ki, amelyet a tanuló csak többszöri felszólításra volt hajlandó abbahagyni.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú ellen. A fiú beismerte a bűnösségét és azt mondta, megbánta a történteket, ezért a vele szembeni eljárást az ügyészség másfél évre feltételesen felfüggesztette, továbbá erre az időszakra pártfogó felügyeletét rendelte el.

(MTI)