Hiába próbálták megvédeni a szcientológusok, két nő megerőszakolása miatt börtönbe megy az Azok a 70-es évek színésze

nők elleni erőszak
2023 szeptember 07., 20:01

Minimum harminc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Danny Masterson amerikai színészt két nő megerőszakolása miatt. Masterson legismertebb szereplése az Azok a 70-es évek (That '70s Show) című tévésorozatban volt, amit a kilencvenes évek végétől a kétezres évek közepéig sugároztak.

A színészt eredetileg három nő – mindhárman a Szcientológia Egyház egykori tagjai – vádolta meg még 2017-ben azzal, hogy 2001 és 2003 között szexuálisan zaklatta őket hollywoodi otthonában. Masterson ügyében egy másik esküdtszék tavaly decemberben még nem tudott ítéletet hozni, akkor az ügyészek úgy döntöttek, újratárgyalják az ügyét, a bíró pedig engedélyezte az ügyvédeknek, hogy olyan új bizonyítékokat mutassanak be, amiket az első tárgyaláson kizártak. A színészt végül két nő megerőszakolása miatt ítélték el.

link Forrás

Az ügyészek szerint a Szcientológia Egyház kezdetben megpróbálta eltussolni a Masterson által elkövetett zaklatásokat és bántalmazásokat – ezt a vádat a szervezet tagadta. A támadások idején a színész és mindhárom vádlója szcientológus volt.

Az áldozatok szerint az egyházban lebeszélték őket arról, hogy feljelentést tegyenek, így sokáig csak a „belső igazságszolgáltatási rendszerre” bízták magukat. Az egyik áldozatot megfenyegették, hogy kirúgják az egyházból, ha nem ír alá titoktartási szerződést, és fogad el mellé 400 ezer dollár kenőpénzt.

(via BBC)