Ukrán rakéták találták el Szevasztopol kikötőjét az oroszok szerint

külföld
2023 szeptember 13., 05:57

Lángokban állt a Krím-félszigeten lévő Szevasztopol kikötőjének egyik hajójavító üzeme vasárnap reggel orosz források szerint, miután az ukrán hadsereg tíz rakétát is kilőtt az orosz hajókra. A moszkvai védelmi minisztérium szerint hét rakétát sikerült kilőni a levegőben, két éppen szervizelés alatt lévő orosz hajó viszont így is megsérült.

A minisztérium Telegram-posztja szerint az ukránok motorcsónakokkal is támadták a kikötőt. Szevasztopol kormányzója szerint a támadásban 24 ember megsérült. Egyes források szerint megsérült a Rosztov-na-Donu nevű, B-237 típusú tengeralattjáró és egy Ropucha-osztályó leszállóhajó. A Reuters cikke hozzáteszi, hogy a hírügynökség független forrásból nem tudta megerősíteni a védelmi minisztérium és a kormányzó állításait, az ukrán kormány pedig eddig nem nyilatkozott az ügyben.

A 2014-ben Oroszország által megszállt Krím-félsziget legnagyobb városában állomásozik az orosz fekete-tengeri flotta, amely rendszeresen támad ukrán célpontokat. A szevasztopoli kikötőt és hajóüzemet korábban is érték már dróntámadások, például 2022 októberében. (Reuters)