Marine Le Pen beugrott Orbánhoz

POLITIKA
2023 szeptember 27., 15:52

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke délután a várban Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjével tárgyalt.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (jobbra) fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjét (balra) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 27-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (jobbra) fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjét (balra) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 27-én. Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerint a tárgyaláson értékelték az erősödő európai jobboldal helyzetét, különös tekintettel a jövő évi európai parlamenti választásokra. Havasi szerint elhangzott, hogy a kontinens nemzeti, konzervatív pártjainak közös és erőteljes választ kell adniuk Brüsszel birodalmi törekvéseire, elhibázott gazdaságpolitikájára és migránspárti kezdeményezéseire.

De szó esett a családok, a nemzeti és a keresztény értékek politikai képviseletéről is, ami a Fidesz-KDNP és a francia Nemzeti Tömörülés tevékenységének is a középpontjában van – közölte Havasi.

Tavaly a Mészáros-féle MKB hitelezte Marine Le Pen elnökjelölti kampányát. (via MTI)