A Mészáros-féle MKB hitelezte a szélsőjobboldali Marine Le Pen kampányát

POLITIKA
2022 március 09., 07:47
comments 15

A francia RTL február elején írt arról, hogy az anyagi gondokkal küzdő francia szélsőjobboldali elnökjelölt, Marine Le Pen egy magyar banktól kaphatott 10 millió eurós hitelt az idei elnökválasztás előtt.

Marine Le Pen és Orbán Viktor 2022. január 29-én Madridban
photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

A hvg.hu pedig szerdán arról írt, hogy közzétették a francia elnökjelöltek vagyonnyilatkozatait, és így derült ki, hogy az MKB adott 10,691 millió eurót, azaz mai árfolyamon 4,1 milliárd forint hitelt Le Pennek.

A lap felidézi, hogy Le Pen tavaly októberben járt legutóbb Orbán Viktornál, és amikor a francia RTL érdeklődött azután, hogy a magyar miniszterelnök közbenjárt-e a hitel érdekében, a francia párt hivatalosan nem adott választ, de egy névtelenséget kérő forrás elmondta, hogy volt magyar közvetítő az ügyben, de nem egy politikus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.