A Mészáros-féle MKB hitelezte a szélsőjobboldali Marine Le Pen kampányát

POLITIKA
2022 március 09., 07:47
comments 15

A francia RTL február elején írt arról, hogy az anyagi gondokkal küzdő francia szélsőjobboldali elnökjelölt, Marine Le Pen egy magyar banktól kaphatott 10 millió eurós hitelt az idei elnökválasztás előtt.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

A hvg.hu pedig szerdán arról írt, hogy közzétették a francia elnökjelöltek vagyonnyilatkozatait, és így derült ki, hogy az MKB adott 10,691 millió eurót, azaz mai árfolyamon 4,1 milliárd forint hitelt Le Pennek.

A lap felidézi, hogy Le Pen tavaly októberben járt legutóbb Orbán Viktornál, és amikor a francia RTL érdeklődött azután, hogy a magyar miniszterelnök közbenjárt-e a hitel érdekében, a francia párt hivatalosan nem adott választ, de egy névtelenséget kérő forrás elmondta, hogy volt magyar közvetítő az ügyben, de nem egy politikus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt