Ügyészségi eljárás indult, miután a fideszes Seszták Miklós vodkát reklámozó táskával lepett meg gyerekeket

belföld
2023 október 18., 07:04

Seszták Miklós kisvárdai parlamenti képviselő és volt miniszter szeptemberben a Várda-Drink családi napján megajándékozta az ott lévő gyerekeket. Pechjére a meglepetéseket a Várda-Drink vodkát reklámozó táskájában adta át.

Bár utólag azzal védekezett, hogy nem az ő dolga, miért volt vodkareklám az egyébként italforgalmazó cég reklámtáskáin, az erről szóló akkori Facebook-posztját, amely ételről, italról és felejthetetlen sporteseményekről szólt, azóta gondosan törölték, már a Google tárolt verziója sem létezik. Szerencsére néhány képet megőriztünk a múltból.

photo_camera Fotó: Sesztak Miklós/Facebook
photo_camera Fotó: Seszték Miklós/Facebook

A történet ezzel egyébként sem ért véget. A DK-s Vadai Ágnes Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult kérdéssel, sőt, kérdésekkel.

Többek között arról kérdezett, hogy az ügyészség hivatalból vizsgálja-e az ügyet, hogy Polt szerint „a cselekmény konkrétan milyen jogi normát, szabályt, jogintézményt, hogyan és milyen formában sértett meg”, például megsértették-e a gyermekvédelmi törvényt. A legfőbb ügyész, ahogyan szokta, a képviselő kérdését feljelentésként értékelte, és közölte: „a züllött életmód folytatására rábírni törekvéssel elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt” a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséget jelöli ki eljárásra. Polt Péter a válaszában ezt azzal indokolta, hogy bár területileg a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség lenne illetékes, „a büntetőeljárás időszerűségének biztosítása érdekében” választotta helyette a fővárosit.