Főbe lőhette magát a maine-i tömeggyilkos, holtan találták korábbi munkahelye közelében

külföld
2023 október 28., 05:29

Holtan találták Robert Cardot, aki sterda este 18 embert megölt és 13-at megsebesített a Maine állambeli Lewistonban. A több rendbeli gyilkosság miatt körözött férfi ellen a történtek óta kiterjedt hajtóvadászat zajlott, több száz rendőr kutatott utána. Holttestét Lisbon város közelében találták meg pénteken, háromnegyed 8 magasságában, nem messze volt munkahelyétől, ahonnan korábban kirúgták. Rendőrségi tisztségviselők szerint Card öngyilkos lett.

photo_camera Rendőrök a Maine állambeli Lisbonban, ahol megtalálták a tömeggyilkos Robert Card holttestét Fotó: JOE RAEDLE/Getty Images via AFP

Janet Mills, Maine kormányzója sajtótájékoztatóján azt mondta: „Fellélegezhetünk, mert tudjuk, hogy Robert Card már nem jelent veszélyt senkire. Lewiston városa és Maine állam elindulhat a gyógyulás hosszú útján.”

A 40 éves Robert Card hivatásos katona és lővergyveroktató volt, ám az utóbbi időben mentális betegségekkel küszködött.

Szerdán előbb egy lewistoni bowlingpályán, majd egy étteremben lövöldözött a jelen lévőkre gépkarabéllyal, 18-an életüket vesztették, 13-an megsebesültek a két helyszínen. Utána autójával a közeli Lisbonba hajtott, itt találták meg két nap múltán. (via Guardian)