Elszabadult egy fegyveres férfi Maine államban, legalább 22 ember meghalt

bűnügy
2023 október 26., 04:16

A Maine államban található Lewistonban már legalább 22 ember meghalt és – meg nem erősített jelentések szerint – további 50-60 ember megsérült, miután egy férfi szerda este hét óra körül lövöldözni kezdett egy étteremben, majd később egy bowlingpályán. Utóbbi két hely autóval tíz percre található egymástól.

link Forrás

A férfit egyelőre nem fogták el, hajtóvadászat folyik ellene, a hatóságok azt kérik a környékbeli lakosoktól, hogy maradjanak otthon. A rendőrség közlése szerint a lövöldöző egy 40 éves férfi, Robert Card lehet, aki tartalékos katona és lőfegyveroktató.

photo_camera Fotó: -/AFP

A BBC-nek egy helyi nő azt mondta, épp egy rendezvényről indult haza, amikor az egész városban csak szirénázást lehetett hallani. Elmondása szerint az egész várost lezárták, és már az államon kívülről is érkeztek rendőrök.

link Forrás

Miután a férfit még nem fogták el, a Lewistonban található iskolák és hivatalok csütörtökön zárva lesznek. A CNN azt írja, a lövöldözőhöz „kapcsolható járművet” sikerült azonosítani, és azt elvileg megtalálták a Maine állambeli Lisbonban.

A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden amerikai elnök telefonon beszélt Maine állam kormányzójával, Janet Millsszel, illetve Angus King és Susan Collins szenátorokkal a Lewistonban történt lövöldözésről, és teljes szövetségi támogatást ajánlott fel. Az FBI bostoni irodája is felajánlotta segítségét a nyomozásban és a lövöldöző kézre kerítésében.

Szemtanúk beszámolói szerint a fegyveres válogatás és gondolkodás nélkül lőhetett, mert az áldozatok között vannak idősek és fiatalok is. A polgármester úgy tudja, az áldozatok között nincsenek gyerekek, de azt mondta, a sérültek között vannak tizenévesek.

Cardot továbbra is több száz rendőr keresi.