Most éppen csúcstestőrré nevezték ki Kadirov 15 éves fiát

külföld
2023 november 05., 10:46

Apja testőrségének egyik vezető pozíciójába ültették be Adam Kadirovot, Ramzan Kadirov csecsen elnök 15 éves fiát - írja a Reuters. Kadirov szövetségesei dicsérték a 16. évét e hónapban betöltő Adam Kadirov bátorságát, és gratuláltak kinevezéséhez is.

Kadirov egyik legfelsőbb biztonsági tisztviselője, Zamid Csalajev közölte: Adam Kadirovot nevezték ki az apja biztonságáért felelős osztály vezetőjévé, azaz lényegében ő lett Ramzan Kadirov első számú testőre.

A csecsen tájékoztatási miniszter, Ahmed Dudajev a Telegramon laudált. Mint írta: „Őszintén gratulálok Adam Kadirovnak a Csecsen Köztársaság vezetőjének biztonsági szolgálatában betöltött fontos pozíciójába történt kinevezéséhez!” – nem nevesítve ez esetben a Csecsen Köztársaság vezetőjét, Ramzan Kadirovot, Adam Kadirov apját.

photo_camera Ramzan és Adam Kadirov
Fotó: Адам Делимханов/Telegram

Adam Kadirov karrierje azután kezdett meredeken felfelé ívelni, hogy szeptember végén megjelent egy felvétel arról, ahogy megver egy Korán-égetéssel gyanúsított férfit a fogdán. A videót a büszke apuka osztotta meg.

Nem sokkal később Adam Delimkhanov, az állami duma képviselője már arról számolt be, hogy Adam Ramzanovics Kadirov Csecsenföld hőse címet kapott. Nikita Zsuravel megverését a grozniji rendőrség nem volt hajlandó kivizsgálni, arra hivatkoztak, hogy a 15 éves Adam Kadirov még nem büntethető.

Delimkhanov a Csecsenföld hőse kitüntetéshez csatolt méltatásában Kadirov fiát kivételesen rátermett, művelt és céltudatos fiatalembernek nevezte, aki már egészen fiatal korától kezdve vezetői és szervezői képességekről tett tanúbizonyságot, mindig a saját fejlődésére törekedett, és soha nem vesztegette az idejét.

A Kadirov-családban nem ő az egyetlen kiemelkedő tehetség: Hutmat Kadirova, Ramzan Kadirov 20 éves lánya például a nagyapja, Ahmat Kadirov tiszteletére alapított állami kitüntetést, a Csecsenföldi Rendet kapta meg a nyáron, mivel „kiváló eredményeket mutat fel mindenben, amivel megbízzák, és fiatal kora ellenére óriási mértékben hozzájárult a régió orvostudományának fejlődéséhez is” - őt így méltatta a csecsen tájékoztatás miniszter, Ahmed Dudajev.

via Reuters