„Az orvostudomány fejlődéséhez való hatalmas hozzájárulásáért” tüntették ki Kadirov 20 éves lányát

külföld
2023 június 22., 08:23

Hutmat Kadirova, Ramzan Kadirov csecsen vezető 20 éves lánya megkapta a nagyapja, Ahmat Kadirov tiszteletére alapított állami kitüntetést, a Csecsenföldi Rendet, írja a Meduza. Kadirova kiváló eredményeket mutat fel mindenben, amivel megbízzák, ilyen fiatalon már óriási mértékben hozzájárult a régió orvostudományának fejlődéséhez, írta a csecsen tájékoztatási miniszter Ahmed Dudajev a Telegramon, hozzátéve, hogy mindez azért van, mert Kadirova egy igazi hazafi.

link Forrás

Hutmat Kadirovát 2023 márciusában bízták meg a csecsenföldi egészségügy felügyeletével, emellett apja közigazgatásának helyettes vezetője is.

Az elmúlt években a Kadirov család fiatalabb tagjai a csecsen kormányzat fontos pozícióiba kerültek. 2021 októberében Kadirov idősebbik lányát, az akkor 22 éves Aishatot kulturális miniszterré nevezték ki. 2023 áprilisában a kormányzó 26 éves unokaöccse, Hazmat Kadirov lett nagybátyja különleges bűnüldözési tanácsadója, nem sokkal azelőtt pedig kinevezték Csecsenföld tulajdonjogi és földügyi kapcsolatainak miniszterévé.

Kiemelt videóink