Párizs polgármestere törölte magát az X-ről, mert szerinte egy gigantikus globális szennyvízcsatorna

külföld
2023 november 27., 16:04

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo törölte fiókját az X-en, mert szerinte a platform bántalmazásra buzdít és álhíreket terjeszt, ami tönkreteszi a demokratikus értékeinket.

Hidalgo a platform elhagyásával kapcsolatban egy angol és francia nyelvű bejegyzésben hosszan hivatkozott az X-en uralkodó manipulációra, dezinformációra, antiszemitizmusra és tudósok, klimatológusok, nők és liberálisok elleni támadásokra.

photo_camera Fotó: ANNA MARGUERITAT/Hans Lucas via AFP

„A Twitter, amely már korántsem az az úttörő médium, amely kezdetben a lehető legtöbb ember számára hozzáférhetővé tette az információkat, az elmúlt években lenyűgöző eszközzé vált demokráciáink lerombolásának. (...) Ez a platform… szándékosan fokozza a feszültségeket és a konfliktusokat. (...) Ez a médium egy gigantikus globális szennyvízcsatorna lett, amelyben továbbra is gázolnunk kellene?”

November 15-én Elon Musk egyetértett egy X-poszttal, ami azt állította, hogy zsidó emberek szítják a gyűlöletet a fehérek ellen. Musk szerint a „nagy helyettesítés” összeesküvés-elméletre hivatkozó felhasználó „a tényleges igazságot” írta le. Ez az összeesküvés-elmélet azt állítja, hogy zsidó emberek és baloldaliak tervezik a fehér lakosság etnikai és kulturális felváltását nem fehér bevándorlókkal, ami „fehér népirtáshoz” vezet. Miután mindenki elítélte a bejegyzést, Elon Musk izraeli útja során kijelentette, hogy ellenzi az antiszemitizmust és mindent, ami „gyűlöletet és konfliktust szít”, az X-en is. (Guardian)