Úriasnak nevezte Orbán az Erdoğantól ajándékba kapott autót, és közölte, hogy hazamegy vele a falujába

POLITIKA
2023 december 19., 14:18

Mintha csak előkarácsonyt tartottak volna, olyan ajándékozásban volt hétfőn a budai Várban a magyar és a török országvezető. Megírtuk mi is, hogy Orbán egy török elektromos autót kapott Erdoğantól, a típus gyártását maga a török elnök írta elő. Orbán pedig egy 4 éves, Főúrnak elnevezett ménnel viszonozta a figyelmességet.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs/444

Az RTL-re felrakott videóból kiderül pár részlet az ajándékozásról. Főúr - pedig még nem is tudta, milyen hosszú út vár rá - annyira nem viselte jól a gazdaváltást, az Orbántól kapott almát is kiköpte, és leginkább lelépett volna.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Orbán pedig, miután megkapta az ajándékkocsi slusszkulcsát, azt mondta, hogy akkor most hazamegy a falujába. Majd miután megfurikáztatta a török elnököt, elégedetten közölte vele, hogy úrias a verda. Az is látszik a felvételeken, hogy Erdoğannak időnként segíteni kellett, hova álljon és merre vannak a fotósok.

Erdoğannal közös "sajtószereplésén" Orbán bejelentette, hogy a nagy tervük az, hogy a XXI. században a magyarok és a törökök együtt lesznek győztesek.