Orbán személyesen furikázza Erdogant

POLITIKA
2023 december 18., 13:55

Egy török Togg márkájú elektromos autóban viszi A-ból B-be Orbán Viktor magyar miniszterelnök Recep Tayyip Erdoğan török elnököt. Az MTI azt írja, Orbán az autót ajándékba kapta kollégájától.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs/444

A török állam kezében lévő Toggot 2018-ban hozták létre, miután Erdoğan azt mondta, szükség van egy új nemzeti autómárkára. El is készült belőle az elnöki változat.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs/444

Erdogan idén másodszor jött Budapestre, most a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére. Nem sokkal azután, hogy a repülőtéren Szijjártó Péter fogadta, a Hősök terén Novák Katalin társaságában megkoszorúzta a magyar hősök emlékkövét. Reggel már nagy előkészületek voltak a Karmelita közelében, az épület elől elpárolgott az a bizonyos kordon, a török elnök a távolból elintézte azt, amivel az ellenzék március óta hiába próbálkozott.

Orbán előszeretettel furikázza vendégeit, 5 éve Chuck Norrist is elvitte egy körre. Abból viszont nem jött ki jól, amikor Lázár Jánossal autókázott. Az anyósülésre ültetett építési és közlekedési miniszter leszólta Orbán vezetési stílusát, szerinte a miniszterelnök a szabályokat sem tartja be.