Leépítés volt a Duolingónál mesterséges intelligencia miatt

TECH
január 10., 09:38

A nyelvtanulós applikációt gyártó Duolingo dolgozóinak 10 százalékát bocsátotta el, miután az alkalmazás egyre jobban támaszkodik a mesterséges intelligenciára. A Duolingo azt állítja, hogy az elbocsátások nem érintettek teljes munkaidős alkalmazottakat, illetve hogy az elbocsátott dolgozók számára előbb megpróbáltak „alternatív munkaköröket” találni.

A CNN azt írja, a Duolingo Max márciustól a GPT-4-et használja, az applikációt pedig mesterséges intelligenciával támogatott funkciókkal egészítették ki, például csetrobottal lehet majd beszélgetni idegen nyelveken, és szintén egy csetrobot magyarázza majd el a nyelvet tanulóknak, hogy egy-egy válaszuk miért helyes vagy helytelen nyelvtanilag.

A Duolingo szerint a mesterséges intelligenciát ezen túl leginkább a tananyagok mondatainak létrehozásában használják majd fel, illetve fordításokra és a felhasználói hibajelentések felülvizsgálatára. Ehhez hozzátették, hogy a mesterséges intelligencia által elvégzett munka ellenőrzését továbbra is emberek végzik majd. (CNN)