175 millió dollárra csökkentette a bíró Donald Trump biztosítékának összegét

külföld
március 25., 17:17

Helyt adott a New York-i bíró Donald Trump kérelmének, és csökkentette a volt amerikai elnök 464 millió dolláros büntetéséhez kapcsolódó biztosíték összegét. Trumpnak 175 millió dollárt kell 10 nap alatt befizetnie.

Trump ellen pénzügyi csalás miatt indítottak polgári pert. Az első fokú ítélet alapján februárban 354 millió dollárra és 110 millió dollárnyi kamat megfizetésére büntette a New York-i bíróság, ami a cégvezetéstől és a hitelfelvételtől is eltiltotta három évre.

Az ítélet szerint Trump és két fia rendszeresen és többször megtévesztették a bankokat, biztosítókat és másokat is azzal, hogy papíron túlértékelték és eltúlozták vagyonukat. Ezzel pedig jobb biztosítási- és hitelfeltételekhez jutottak.

Donald Trump
photo_camera Donald Trump Fotó: SAUL LOEB/AFP

A volt amerikai elnök fellebbezett az ítélet ellen, azonban jogi csapata likviditási problémákra hivatkozva kérelmezte a 464 millió dolláros biztosíték csökkentését. Ha Trump időben befizeti a 175 milliós biztosítékot, fellebbezésének elbírálásáig felfüggesztik az ítélet végrehajtását. Amennyiben kicsúszik a határidőből, a hatóságok zárolhatják bankszámláit és lefoglalhatják vagyontárgyait.

(via BBC)