Hidvéghi Balázst hazahívja a Fidesz

POLITIKA
április 02., 17:31
Jobbra Hidvéghi Balázs Orbán Viktor 2023-as évértékelőjén
photo_camera Jobbra Hidvéghi Balázs Orbán Viktor 2023-as évértékelőjén Fotó: Németh Dániel/444

A Politico információi szerint három politikust is visszahív az Európai Parlamentből a Fidesz: Hidvéghi Balázs, Tóth Edina és Bocskor Andrea sem szerepel majd a párt listáján, amit várhatóan jövő héten hirdetnek ki.

A hármasból Hidvéghi Balázs talán a legismertebb név, ő volt korábban a párt kommunikációs igazgatója is. Hidvéghi jelenleg Szentkirályi Alexandra kampányfőnökeként dolgozik az önkormányzati kampányon, de a jelek szerint utána sem tér már vissza Brüsszelbe. Nagy meglepetésnek is nehéz lenne nevezni a döntést azután, hogy Hidvéghi szerint Brüsszel „ideologikusan zárt, erőszakos központtá” vált.

Bocskor Andrea leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, fideszes EP-képviselőként, hogy határozottan kiállt az orosz agresszió ellen, továbbá Ukrajna függetlensége mellett. Bocskor kárpátaljai magyar, aki részben azért kerülhetett fel a párt listájára 2019-ben, mert a Fidesz akkor úgy állította össze a névsort, hogy a nem uniós tagországokban élő magyar kisebbségek is képviseletet kaphassanak.

Tóth Edina az EP környezetvédelmi szakbizottságának jelentéstevője volt, elsősorban klímavédelmi és környezetvédelmi témákban szólalt fel. (Politico)