Szövetségi ügynökök razziáztak Puff Daddynél, aki továbbra is tagadja a szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakat

külföld
április 04., 13:08

Sean Combst – aki zenei producerként és rapperként futott már Puff Daddy, Puffy, P Diddy, Diddy, Love és Brother Love művésznéven is – már négy nő, köztük korábbi élettársa, Casandra „Cassie” Ventura vádolja szexuális erőszakkal. A most 54 éves rapper egy 2023 decemberi nyilatkozatában tagadta a vádakat, azokat „betegesnek” nevezte, és elmondta, hogy szerinte karaktergyilkosság zajlik ellene, az őt vádlók pedig csak pénzt akarnak tőle.

Hónapokkal később, 2024. március 25-én azonban szövetségi ügynökök jelentek meg Combs két házában is „egy folyamatban lévő nyomozás részeként”. A razzia során Combs Los Angeles-i házában legalább három embert fogtak el és bilincseltek meg a rendőrök, köztük Combs két fiát, a 30 éves Justint és a 25 éves Kinget. A rapper Miami Beach-en található villájában további négy embert fogtak el, a város egyik repterén, Combs magángépe mellett pedig „kábítószerrel kapcsolatos vádak” miatt tartóztattak le egy szintén a rapperhez köthető embert, aki a sajtóhírek szerint Combs dílere lehetett.

photo_camera Szövetségiek Sean Combs Miami Beach-i otthonánál 2024. március 25-én Fotó: GIORGIO VIERA/AFP

A BBC azt írja, a rappert látták, ahogy a reptéren ügynökökkel beszélt, majd a gépe elrepült a Bahamákra Combs nélkül, akit végül nem tartóztattak le és hivatalosan nem vádoltak meg semmilyen bűncselekménnyel. Ügyvédje, Aaron Dyer a házkutatást, a razziát és a letartóztatásokat „példátlan rajtaütésnek” nevezte, szerinte „túlkapás” történt, és fenntartotta, hogy védence ártatlan. Azt mondta, „nincs mentség a hatóságok túlzott erőfitogtatására és ellenséges viselkedésére, illetve arra, ahogyan a gyerekeivel és az alkalmazottaival bántak”.

A szövetségi ügynökök egy hónappal azután tartottak razziát, hogy egy zenei producer, Rodney „Lil Rod” Jones Jr. – aki együtt dolgozott Combsszal a „The Love Album” című albumán – New Yorkban pert indított, amiben azzal vádolja a rappert, hogy „vezetője” lehet egy „veszélyes, szexkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetnek”.

A USA Today cikke szerint Jones azt állítja, amikor együtt dolgoztak, arra kényszerítették, hogy „szexmunkásokat keressen, illetve vegyen részt szexuális aktusokban” Combs kedvéért. Jones keresetében azt állítja, hogy Combs „erőszakkal megérintette” intim testrészetit, emellett pedig azzal vádolja a rappert és társait – köztük Combs 30 éves fiát –, hogy részesei „egy szexkereskedelemmel foglalkozó szervezetnek”. Jones és Combs 2022 szeptembere és 2023 november között dolgoztak együtt a The Love Albumon, Jones azt állítja, munkájáért nem kapott fizetést. Most 30 millió dolláros kártérítést és tárgyalást szeretne.

Combs egy másik ügyvédje, Shawn Holley a USA Todaynak elküldött nyilatkozatában tagadta a Jones által említett vádakat, szerinte ezek „kitalációk”, és csak „egy átlátszó kísérlet arra, hogy címlapokra kerüljön”.

Rodney Jones egyébként keresetében úgy fogalmazott, hogy Combs állítólagos szexbulijainak „legimitást adott”, hogy a rapper rengeteg hírességet ismer, „híres sportolókat, politikusokat, művészeket, zenészeket és olyan nemzetközi méltóságokat, mint Harry herceg”. Itt érdemes megjegyezni, hogy Harry herceget nem vádolják semmilyen bűncselekménnyel.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.