12 milliót kapott a KDNP-frakciótól az egyik képviselő barátnője

POLITIKA
szeptember 10., 18:20
photo_camera Hargitai János érkezik a Fidesz frakcióülésére Balatonalmádiba Fotó: Németh Dániel/444

Hargitai János a hivatalos parlamenti életrajzában és a KDNP honlapján is azt írja magáról: „Nős. Egy gyermek édesapja.” De mint azt a Gulyáságyú Média érdeklődésére közölte, ezt az életrajzot valamiért 14 éve, 2010 óta nem frissítette. „Feleségemmel 29 évet éltünk házassági életközösségben, amit 2011-ben megszakítottunk. Így jogi értelemben ma is nős vagyok, de »hirdetni« ezt ma sem kívánom, mert erre alapom ma még kevesebb lenne.”

Azt is hozzátette, hogy a felesége és a Hargitainál jóval fiatalabb G. Kinga egyaránt az „élete része és ajándéka”.

Az új barátnőjével állítása szerint 2015-től van együtt a képviselő. G. Kinga korábban a mohácsi kormányablak vezetőjeként dolgozott, miközben Hargitai a Baranya Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott volt.

G. Kinga a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság jogtanácsosa, de 2018 és 2022 között 12 milliót kapott a KDNP-frakciótól is jogi tanácsadásért. A Gulyáságyú Média által megkérdezett jogász szerint rendőr nem dolgozhat politikai pártnak a törvény szerint, ezért a lap megkérdezte Szijártó István rendőrfőkapitányt: kért-e engedélyt tőle G. Kinga ilyen tevékenységre.

Semjén Zsoltéktól pedig azt kérdezte a Gulyáságyú, milyen indokok miatt döntöttek képviselőjük párja, G. Kinga mellett, illetve 2022 után is alkalmazták-e őt. Egyik helyről sem érkezett válasz.

Kiemelt videóink