Schiffer szerint azt mondták neki, Hont és Ceglédi „nem teszi be többé a lábát” az ÖT-be

tévé
szeptember 10., 10:10

„Szerda délután felhívtam az előző héten még sörözésre invitáló Korvin Tibor felelős szerkesztőt, aki válasz helyett katatón üzemmódban darálni kezdte a sajtóban is ismertté vált bullshitet, majd egy ponton lehullott az álarc és indulatosan közölte, hogy »a Hont, meg a Ceglédi ide nem teszi be többet a lábát«, megnyugtatásul pedig hozzátette, rám azért számítanának” – írja Facebook-posztjában Schiffer András, egy nappal azután, hogy kiderült, mégis folytatódik az ÖT, csak a műsor végét bejelentő Schiffer András nélkül.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Schiffer posztját egyébként azzal kezdte, hogy most „még egyszer”, de „utoljára” ír az ATV-ről, mert szerinte „Németh S. Szilárd tegnapi index-interjúja azt a hamis látszatot keltette, mintha a csatorna cserélt volna le engem az ÖT-ből”, de „a valóság ennek az ellenkezője”.

Az ÖT utolsó adása június 10-én volt, Schiffer szerint úgy váltak el, hogy augusztus végén kezdenek, majd augusztus 5-én állítása szerint Korvin Tibor akkori felelős szerkesztő levelet írt nekik, hogy „egy közös sörözést/beszélgetést” kezdeményezzen, amihez Németh S. Szilárd is csatlakozna „valami belvárosi helyen, akár a sokat emlegetett Klauzál tér környékén bárhol”.

Schiffer szerint aztán sörözés helyett egy levelet kapott, amiben idézete szerint az állt, hogy „az ATV vezetősége úgy döntött, hogy az intézmény Műsortanácsa anyagi és szakmai szempontból kiértékeli a cégcsoport politikai véleményműsorait, beleértve a rádiós és televíziós műsorokat. A Műsortanács a kiértékelést követően fog javaslatot tenni arról, mely műsorok folytatódjanak az őszi szezonban, előrelátható módon az októberi struktúraváltástól”. Schiffer azt írta, nem nagyon tudta értelmezni a szöveget, de „rossz érzés” fogta el, mert azt látta, „hogy ez egy bullshit, ami valami egészen mást hivatott leplezni”.

Posztjában ezután írja azt Schiffer, hogy Korvin telefonon arra utalt neki, hogy Hont András és Ceglédi Zoltán nélkül folytatódik a műsor, rá viszont számítanak. Ennek lett aztán az a vége, hogy folytatódik az ÖT, benne lesz Hont és Ceglédi is Schiffer viszont nem.

Posztját azzal zárta: „dilemma volt két éve, hogy beleálljak-e a Bennfentesek c. műsorba. Aztán amikor annak tavaly augusztusban hasonlóan nyálkás módon vége szakadt, több szólt ellene, mint mellette, hogy beszálljak az ÖT-be, s csak a baráti csábításnak engedtem. Rohadtul megbántam”.

Kiemelt videóink