Mégis folytatódik az ÖT, csak a műsor végét bejelentő Schiffer András nélkül

tévé
szeptember 09., 15:46

Németh S. Szilárd, ATV vezérigazgatója interjút adott az Indexnek, és a beszélgetés végén kiderült, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem ér véget az ÖT című közéleti vitaműsor.

A műsor egyik szereplője, Schiffer András ügyvéd augusztus közepén jelentette be, hogy: „Miután augusztus 5-én az ATV illetékese tényként tudatta, hogy augusztus 26-án indul az ÖT, tegnap – miközben az ATV-ben éppen az esti kedélyes beszélgetésre készültek – kiderülődött, hogy a műsornak vége, nem lesz, eltörölték.”

Ehhez képest Németh S. Szilárd most azt mondja: „A sajtóban valóban nagyon sok téves információ jelent meg a műsorral kapcsolatban, de mi sosem kommunikáltunk olyat, hogy megszűnne. A halasztás körülményeiről névtelen források elbeszélései alapján megjelent hatásvadász információk sem feleltek meg a valóságnak. Az az igazság, hogy a teljes őszi műsorstruktúránkat eltoltuk egy hónappal, nem csak az Ötöt, hanem például a Csattot is. Az elmúlt időszakban azt igyekeztük végiggondolni, hogy milyen gyártási folyamatokkal tudjuk megújítani ezeket a műsorokat, és úgy döntöttünk, hogy az Öt című műsorunk hosszabb gyártási idővel, nagyobb utómunkával folytatódhat a jövőben.”

Németh S. Szilárd szerint a műsor akkor produkálta a legmagasabb eléréseket, amikor nem élőben gyártották az adást, így most újra így fogják készíteni. Arról, hogy a szereplőgárda is változik-e, ezt mondta:

„80 százalékban marad a korábbi felállás, tehát Hont András, Ceglédi Zoltán, Konok Péter és Vogyerák Anikó is visszatér a műsorba, Schiffer András helyét viszont más veszi át. Az ő megtalálása még folyamatban van, konkrét tárgyalásban vagyunk, de hamarosan az ötödik Öt-tagot is bejelentjük, a hónap végén ugyanis már műsort gyártunk velük.”

Konok Péter, Schiffer András, Vogyerák Anikó, Ceglédi Zoltán és Hont András az ATV ÖT című műsorában.
photo_camera Konok Péter, Schiffer András, Vogyerák Anikó, Ceglédi Zoltán és Hont András az ATV ÖT című műsorában. Fotó: ATV Magyarország/Youtube

Ha valaki esetleg nem tudná, mi ez a műsor, annak itt a rövid ismertetés a januári cikkemből, amiben az ÖT-öt Magyarország legjobb közéleti vitaműsorának választottam:

Mi más lehetne a győztes, mint a mainstream média rémálma, az ultimate tévés vitaműsor, aminek már az intrójától meg kell őrülni? Az ATV-ben főműsoridőben futó ÖT-ben a kiábrándult anarchista Konoktól a zöldbaloldaliból lett mihazánkos Schifferen át a független – egy ideig titokban Momentum-tanácsadó – politikai elemző Ceglédin keresztül az exfideszesből lett ex-MSZP-s, az ellenzék és a Fidesz közül a Fideszt választó Hontig alapvetően mindenki egyetért.

Egyedül az ÖT tudja betölteni a Henry Kissinger után maradt, Realpolitik alakú űrt: innen lehet tudni, hogy Csáki Judit színikritikus és köre miatt van 2014 óta mindig kétharmad, hogy ha Orbán bármit elhibáz, akkor a probléma valójában a Facebookon kommentelő ellenzékiek reakciója, és csak itt lehet máig szinte minden héten arról hallani, hogy a járványvédekezést az egész világon mindenhol elrontották a kormányok (főleg a karanténbaloldaliak).

És itt hangzott el Hont életművének talán legkomolyabb gondolatébresztő mondata is:

„Nem tudom biztosan a korábbi 20 évet ezzel a 13 évvel összevetve, hogy ezt az országot lehet-e máshogy irányítani alapvetően, mint ebben az elmúlt 13 évben történt.”

  • Alapkarakterek: Hont András, Ceglédi Zoltán, Schiffer András, Konok Péter, Dévényi István, Vogyerák Anikó.
  • Miért jó? Na jó, akkor aki ezt nem érti, annak felesleges is magyarázni bármit… Az ilyen menjen el, és húzza be a két ikszet Szabó Tímeára, aki miatt örökre kétharmad lesz, ahelyett, hogy partra vetődne a Józan Ész Szigetén, és végre elkezdene GONDOLKODNI!
  • Miért nem jó? Egyetlen hibája, hogy még mindig nem érte el a célját, vagyis hogy:
link Forrás

Frissítés: A Magyar Jelen telefonon utolérte Schiffert, aki ezzel magyarázta, hogy többé nem lesz az ÖT szereplője: „Mert az ATV-sek trógerek.”

Kiemelt videóink