Schiffer András: Vége az ÖT-nek az ATV-n

Média
augusztus 15., 11:32

„Miután augusztus 5-én az ATV illetékese tényként tudatta, hogy augusztus 26-án indul az ÖT, tegnap – miközben az ATV-ben éppen az esti kedélyes beszélgetésre készültek – kiderülődött, hogy a műsornak vége, nem lesz, eltörölték” – írta Schiffer András Facebookon, a fenti mondata után pedig odaírta azt is: #jólfizetatóni

Kerestük az ATV-t, a sajtóosztálytól azt a választ kaptuk, hogy „az ATV csoport nem kíván semmilyen módon reagálni". Schiffer a bejegyzését azzal folytatta, hogy ő azzal a feltételezéssel élt, „hogy a demokratikus nyilvánosságnak lényegi eleme: ha gondolunk valamit a világról, hazánkról, azt osszuk meg egymással, ütköztessük meggyőződéseinket, győzzük meg minél több honfitársunkat az igazunkról”.

Majd rögtön ezután azt írta, hogy „az utóbbi időszak ráébresztette arra”, hogy ez egy illúzió, mert „léteznek csatornák, amelyek – egyszerűen üzletileg, nem kell ehhez politikai ármány sem – egy-egy vélemény-szekta foglyai és a vélemény-szekták rohadtul nem kíváncsiak más véleményre, csak a sajátjukra, s annak egyre extrémebb megerősítéseire”.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Bejegyzését azzal zárta: „Valószínűleg meg kell barátkozzak azzal a gondolattal, hogy amit én gondolok a világról, az országról, arra egyre kevésbé nyílik tér az intézményesített nyilvánosságban. Ez van.”

Augusztus 14-én a Media1 is arról írt, hogy a stábtagoknak eredetileg azt mondták, és már a műsorújságban is az jelent meg, hogy augusztus 26-án indul az ATV-n az ÖT című vitaműsor, a lap információi szerint azonban mégsem kerül képernyőre a meghirdetett időpontban, az új évad gyártására pedig leghamarabb szeptember végén, vagy csak októberben kerülhet sor.

A lap megkeresésére az ATV akkor azt válaszolta, hogy a csatorna „a nyár folyamán két új belső testület létrehozását is indokoltnak tartotta a hatékonyabb működés érdekében. Az egyik az átfogó üzleti kérdéseket vizsgáló háromfős Stratégiai Tanács, amelynek feladata a változó piaci viszonyok és fogyasztói szokások követése és annak lereagálása. A másik egy ötfős Műsortanács, amelynek feladata a csatorna műsorpolitikájának megvitatása. A Műsortanács az érintett osztályok igazgatóiból áll. A Műsortanács anyagi, szakmai szempontokat és nézői igényeket vesz figyelembe. Ahhoz, hogy egy ilyen méretű intézmény időben érzékelje a megújulás szükségességét, elengedhetetlen ilyen munkacsoportok létrehozása”. Azt is írták, hogy úgy döntöttek, szeptemberben még nem szeretnék minden nyári pihenőre vonult műsorukat elindítani.

Kiemelt videóink