Meg kell várni, hogy kiszáradjon a talaj, a jövő hét végén nyithatják meg a Margitszigetet

Budapest
szeptember 26., 17:07

A Margitszigeten eddig egyetlen fa sem dőlt ki a megáradt Duna miatt, de a Római-parton igen. A két területet, illetve az Óbudai-szigetet csak azután nyitják meg újra, hogy a felázott talaj kiszárad, várhatóan valamikor jövő héten vége lehet a lezárásoknak - számolt be az Inforádiónak Budapest főtájépítésze. Bardóczi Sándor az átnevesedett kavicsos talajt, amiben a fák állnak, egy híg kásához hasonlította,

amibe bele akarunk állítani egy kanalat, de az a kanál el fog dőlni. Ez történik a fákkal is. Meg kell várni amíg a kása megszikkad.

Hozzátette: csak a Margitsziget közparki területén körülbelül 7000 fa van, ha egy ilyen hatalmas, több tíz tonna tömegű fa kidől, az jelentős balesetveszély. Az árvíz alatt a Főkert munkatársai a már megdőlt fákat homokzsákokkal ellensúlyozták, hogy ne forduljanak ki a földből.

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Péntektől ismét a teljes vonalán közlekednek a 2-es, a 2B-s és a 23-as villamosok, közölte a BKK. A fővárosban már csak néhány helyszínen akadályozza a tömegközlekedést a levonuló árvíz, például

a 4-6-os villamosok továbbra sem állnak meg a Margitsziget megállóhelyen, illetve a sziget zárása miatt nem közlekedik a 26-os busz.

Kiemelt videóink