Embert ölt egy fehérorosz hód

bűnügy
2013 április 11., 08:36

Fehéroroszországban három barát horgászni indult a Sesztakov-tóra – kezdődhetne a vicc, ha ez egy vicc lenne, de nem az, hanem horror. Amikor a horgászok észrevettek az út mentén egy hódot, az egyikük odament, hogy lefotózza, de az állat hirtelen rátámadt, és combon harapta – írja a Moscow Times. Hiába próbálták bekötözni a sebet, mert a harapás főartériát ért, ezért a férfi elvérzett, mire megérkeztek a mentők.

A magyarországi hódok a 19. század közepére a vadászat miatt kipusztultak, de az 1990-es években az osztrákokkal együttműködve elkezdték visszatelepíteni. 2004 óta minden szabadon engedett példányt nyomkövető rendszerrel szerelnek fel, a kb. 600 példányból álló populáció megerősödött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.