Először táncoltak fekete diákok fehérekkel egy amerikai városban

külföld
2013 április 29., 19:05

Előbb lett színesbőrű elnöke az Egyesült Államoknak, mint hogy a Georgia állambeli Wilcox megyében együtt táncoltak volna fekete és fehér diákok az iskolai bálon. Hivatalosan ugyan bármiféle szegregáció már rég tiltott az országban, de a bőrszín szerint elkülönített báloknak hosszú hagyománya van a déli megyében. Ezeket a rendezvényeket általában a szülői közösség szorgalmazta és finanszírozta, és a helyi középiskola nem is tekintette hivatalos eseményeknek. Igaz, sokáig azzal se foglalkoztak, hogy megtörjék a hagyományt.

Idén néhány diák kezdett el egy Integrált bál elnevezésű rendezvényt szervezni a Facebookon, amihez végül termet is kaptak a középiskolától. Itt valósulhatott meg először, hogy fehér és fekete diákok együtt táncoljanak. Az iskola azóta közleményben jelezte, hogy jövőre már magától fog hasonló, mindenki számára nyitott bált rendezni. Igen, az Egyesült Államokban. Közben a Facebook-oldal is túlnőtt eredeti funkcióján, jelenleg közel harmincezer lájkolójuk van, és a régi világban megrekedt déli állam mindennapi posványán próbálnak meg változtatni. (via NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.