Szekszárdi fideszes borította a trafikmutyit

politika
2013 április 30., 03:38

Hadházy Ákos, Szekszárd fideszes képviselője előállt a "névtelenségét kérő források" homályából, és a hvg.hu-nak névvel vállalta, hogy a polgármesterük a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

Azért vállalta a nyilatkozatot, mert "a trafik-ügy az, ami átszakított valamit". A frakcióülésen szerinte megkérdezték, ki az, akit ismernek és ki az, aki megfelelő jelölt lehet a trafikpályázatokon. "Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, de hallva és olvasva a többi helyen megjelent eredményt, látva a helyieket is, úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás"

Hadházy sokat vívódott azon, hogy a nyilvánosság elé álljon-e, de úgy érezte, hosszabb távon akkor tesz a legjobbat a pártnak, ha elmondja a dolgokat. A jobboldal egysége szerinte már túlzott. "Nagyon sokszor azt látjuk a pártban, hogy 98 meg 100 százalékos döntések születnek. Ez valahogy nem helyes."

Hadházy állatorvosként dolgozik amellett, hogy képviselő 2006 óta. Az első ciklusban a gazdasági bizottság tagja volt, most a kulturális bizottságban van.

Ő juttatta el a hvg.hu-nak múlt héten azt a levelet, amiben leírta, a Fidesz helyi vezetői döntöttek arról, ki nyithat trafikot. Lázár János hétfőn még úgy reagált, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy politikai alapon választották ki a trafikpályázatok győzteseit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.