A frakcióból kilépő Baloghnak nincs miért bocsánatot kérnie

  • Balogh József kilép a Fidesz-frakcióból
  • Parlamenti mandátumát nem adja vissza
  • Még mindig nem emlékszik arra, hogy mi történt
  • Sajtópereket indít, de még nem tudja, hogy ki ellen
  • Egyelőre úgy érzi, nincs miért bocsánatot kérnie

"A Fidesz nem érdemli meg, hogy politikai okokból támadják az ügyem miatt, ezért döntöttem úgy, hogy kilépek a frakcióból" - mondta a 444-nek Balogh József. Délelőtt a Blikk még arról írt, Kövér László házelnök és Rogán Antal frakcióvezető közösen szólítják fel a távozásra Baloghot. Ő azonban előbb lépett. A mandátumát ugyanakkor nem akarja visszaadni, független képviselőként folytatja. Meg akarja várni a vizsgálat eredményét, mert "azt szeretné, hogy kiderüljön az igazság". Többszöri kérdésünkre, hogy visszaadná-e a mandátumát akkor, ha a vizsgálat is arra jutna, hogy valóban bántalmazta a feleségét, csak annyit mondott, hogy az igazságnak ki kell derülnie.

A sajtót az utóbbi napokban egyáltalán nem olvassa. Ennek ellenére sajtópereket készül indítani, mert szerinte azonnal ítélkeztek felette, elfelejtve az ártatlanság vélelmét. Ma konzultál az ügyvédjével arról, hogy pontosan kik ellen indít pert. A frakcióban egyébként sokakban "ellenérzéseket váltott ki" a történet, de vannak olyan párttársai is, akik nem hiszik el, hogy ilyet tett volna.

Arra továbbra sem emlékszik, pontosan mi történt szombat éjjel. "Bocsánatot kér, ha a vizsgálat egyértelműen megállapítja, hogy erőszakoskodott?" - kérdeztük, mire azt mondta, őt úgy nevelték, hogy ismerje el, ha hibázott, de egyelőre úgy érzi, nincs erre oka.

fidesz.hu

Rogán Antal frakcióvezető az alábbi közleményt adta ki:

Számomra magánemberként, férjként és apaként is elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait. Ezt a véleményemet a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Ezt tudomására hoztam Balogh József képviselőtársamnak is, aki ezt követően tájékoztatott arról, hogy kilép a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportjából.

Rogán szerint kizárólag az élettársának bántalmazásával gyanúsított Balogh József rendelkezhet parlamenti mandátuma sorsáról. A Fidesz képviselőcsoportjának vezetőjeként elegendő türelmet adott Balogh Józsefnek az ügy tisztázására, de az elmúlt napokban világossá vált, hogy „súlyos probléma van” a politikus és élettársa között. Tudomásul vette a jövő héttől függetlenként politizáló képviselő döntését és azt kérte, mindenki várja ki a politikus ellen indult eljárás végét. Balogh József lemondásáról úgy fogalmazott: "kifejezhetem én a szándékunkat, (...) a képviselők ettől függetlenül maguk dönthetik el mi történjen a mandátumukkal".

A Blikk ma arról is írt, Balogh megvert felesége nem tért haza közös otthounkba, hanem Solton, családja körében heveri ki a sérüléseket. Úgy néz ki, még a csodálatos Az igazi Balogh Józsefért címmel indult blog sem menti meg őt, amiről persze még mindig nem hisszük el minden kétséget kizáróan, hogy igazi, de lehet, hogy már mindegy is.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője tegnap azt mondta, aki ilyet csinál, annak nincs helye a közéletben, de meg akarják várni, mi lesz a vizsgálat vége, és annak ismeretében döntenek.

Hétfőn a 444.hu írt először arról, hogy Fülöpháza polgármesterének feleségét törött orral szállították kórházba. Egy helyi forrásunk akkor azt mondta, hogy a polgármester annyira megverte az asszonyt, hogy eltört az orra. Balogh kilenc éve él együtt mostani élettársával, akiért otthagyta korábbi feleségét - utóbbi azóta szintén előállt azzal, hogy a férfi bántalmazta őt.

Balogh különböző változatokkal állt elő azzal kapcsolatban, hogy mi történt. Nekünk még azt mondta, hogy szombaton lakodalomban voltak, és azt se tudja, hogy értek haza, de azt nem tudta elképzelni, hogy megütötte volna a nőt. Később jött az az elmélet arról, hogy a nő egy vak komondoron esett át. A Hír 24 azóta már legendássá vált interjújában pedig arról beszélt, "Terike is iszogatott", ő maga pedig öt kör pálinkán, egy kevés sörön és két pohár boron volt túl addigra.

Kedden egy talán igazi blog is megjelent Balogh védelmében, ami idilli családi képekkel próbálta alátámasztani, hogy egy tisztes családapa és nagyapa nem tenne ilyet.

Tudnivalók Baloghról parlamenti oldala alapján:

  • 1998 óta képviselő, az első ciklusban az FKGP-ben, azóta a Fideszben politizál
  • A mezőgazdasági bizottság tagja
  • 2010 óta Fülöpháza polgármestere
  • Legmagasabb végzettsége középfokú
  • Képviselői javadalma 864 987 forint