Így pusztítják el a Fradi-stadiont

sport
2013 május 8., 11:43
Fotó: Fradi-stadion bontása / Facebook

Szuper képek kerültek fel a Fradi-stadion bontása Facebook-oldalra az Albert Flórián Stadionról, pontosabban annak egyre kevesebb maradványáról.

A képeken dolgozó munkások, a szabad ég alatt álló piszoársor, széttört fajanszok és az acélszerkezet eltávolítása után összeomló tribün is látható.

Fotó: Fradi-stadion bontása / Facebook

A romok közül olyan kincsek is előkerültek, mint ez a 35 forintos szilikonspray. Itt pedig a sajtós wifinek állítottak emléket (ami minoriti szerint eddig sem működött)

Több videót is feltöltöttek a március 23-i indulás óta, a legutóbbit tegnap, a napfényes budiról. Ez pedig egy panorámafelvétel szombatról:

A kivitelező a Market Építő Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft.

A Szentély

Az első stadiont az Üllői úton 1911-ben adták át, a Fradi a stadionavató mérkőzést az MTK csapata ellen játszotta, és 2-1-re nyert. A stadion befogadóképessége ekkor 40 000 fő volt.

1971-ben lebontották a régi lelátókat, és az új stadiont 1974-ben, az FTC alapításának hetvenötödik évfordulóján avatták fel egy Ferencváros–Vasas öregfiúk meccsel. Ez az új stadion már csak 29 505 nézőnek adott helyet, majd amikor a kilencvenes évek elején még több széket szereltek fel, a kapacitás 18 100 főre csökkent.

2014-re tervezik az új stadion építését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt