350 ezer hamis szavazólapot találtak Bulgáriában, egy nappal a választás előtt

külföld
2013 május 11., 16:20

A cédulák egy nyomdában voltak Kostinbrodban.  A nyomda tulajdonosa Jordan Boncsev, a kostinbrodi városi tanács egyik, a kormányzó GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párthoz tartozó tagja. Boncsev tagadja, hogy illegális szavazócédulákat nyomtattak volna.

És mit lehet csinálni ennyi szavazólappal?

Ez az összes szavazólap tíz százaléka, 25 mandátum sorsát döntheti el a 240 fős parlamentben. A Demokraták Egy Erős Bulgáriáért (DSZB) nevű kis ellenzéki párt a választások elhalasztását követelte, míg a török kisebbség, parlamentbe jutásra esélyes pártja, a Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért (DPSZ) választási csalással elkövetett államcsíny kísérletéről beszélt.

Bojko Boriszov miniszterelnök februárban mondott le, a hangulat azóta sem sokat enyhült. Az előrehozott választásokat most vasárnap tartják.

via MTI/Reuters

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.