Videón az egyik New Orleans-i lövöldöző

Tbg
bűnügy
2013 május 13., 16:36

norlshooter

Legalábbis van egy térfigyelő kamerából származó videó, amin kivehető az egyik elkövető. Vasárnap 19 ember sebesült meg, amikor a híres Frenchmen streeten egy anyák napi zenés felvonuláson lövöldözni kezdtek, a sebesültek között két 10 éves gyerek is van. A férfit egy orvostanhallgató is látta, a rendőrség 10 ezer dolláros jutalmat ad a nyomravezetőnek.

Bár New Orleansban nem ritka az ilyesmi erőszak, a főleg a turizmusból és a zeneimádók áradatából élő városban megpróbálnak odafigyelni arra, hogy legalább a parádékon ne legyen lövöldözés, amit általában fiatal bandatagok szoktak csinálni, ha éppen nincs jobb dolguk, és általában nincs.

Mindenesetre Las Vegas mellett ez a másik olyan amerikai város, ahova kifejezetten bulizni járnak az emberek, és ez meg is látszik a hírekben. A lövöldözés napján például a bűnügyi rovatok arról is beszámoltak, hogy egy 18 éves lány halálos balesetet okozott, amikor golfkocsijával részegen kizúgott a forgalomba. New Orleans ettől függetlenül a világ egyik legjobb városa, az HBO által gyártott Treme c. sorozatból erről bárki meggyőződhet. Ízelítőül pedig itt egy kis parádézene.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.