Eltávolíttatta a melleit Angelina Jolie

Egészségügy
2013 május 14., 07:12

A New York Timesba írt publicisztikájában jelentette be Angelina Jolie színésznő, hogy orvosai tanácsára, elővigyázatosságból eltávolítatta a melleit. Jolie cikkében elmagyarázta, hogy édesanyja alig 56 éves korában, petefészek-rákban hunyt el, és az ezért felelős gént ő is örökölte. Orvosai szerint a BRCA1 gén hordozói számára a mellrák kialakulásának 87, a petefészekrákénak 50 százalék az esélye, Jolie ezért a beavatkozás mellett döntött.

photo_camera Angelina Jolie és édesanyja, Marcheline Bertrand még 2001-ben. REUTERS/Fred Prouser/

A 37 éves színésznőnek sikerült teljesen titokban tartania a február 2-án kezdődő, április 27-én végetért műtétsorozatot. Jolie a cikkben kiemelte férje, Brad Pitt támogatását, és természetesen azt is, hogy azért számolt be részletesen a nyilvánosságnak a teljes procedúráról, mert ezzel szeretne minden nőt arra biztatni, hogy ne féljen megvizsgáltatni magát, és élete védelmében akár radikális lépéseket is tenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.