Giró-Szász cégei kapták a legtöbbet

Amikor kikértük az adatokat a frakciók költéseiről, felső határként ötmillió forintot jelöltünk meg - efelett már kötelezően nyilvánosak és a parlament honlapján megtalálhatók a szerződések. Ez alapján szinte biztos, hogy a most kiadott lista első helyére az MSZP megbízásából "információ technológiai tanácsadást" [sic!] végző Hilal Central Europe kerül a maga 4890000 forintjával, amit tízhavi munkavégzéssel érdemeltek ki.

Az egyszeri legnagyobb összeg: Hilal Central Europe

A Hilal Central Europe a bahreini Al Hilal Group közép-európai leányvállalata. Az Al Hilal a közel-kelet legnagyobb kiadó- és marketingvállalata, a közép-európai leány vállalatoknak ad kommunikációs, marketing és európai tendereztetési tanácsokat. A Hilal Central Europe tulajdonosai a bahreini Anvar Mohamed Abdurrahman Abdurrahman, a brit Roland Andrew Middleton és Galambos Tamás, aki 2002-2006 között a miniszterelnöki kabinet sajtósa, 2006-ban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs projektmenedzsere volt.

A legrövidebb idő alatt a legtöbb: Paradox Média

Időarányosan a legjobban a Jobbik fizetett, a Paradox Média, Kilián Alexandra cége 2012. január 3-tól január 30-ig "szóbeli kommunikációs tanácsadást" tartott a párt parlamenti képviselőinek, ezért hárommilliót kapott.

 

MTI Fotó: Soós Lajos

Összesítve az első helyezett: Giró-Szász András

Összesítve pedig a Giró-Szász András kormányszóvivőhöz köthető cégek jártak a legjobban. Giró-Szász, akinek az ügyvédi irodája,a Giró-Szász és társa, ezen kívül saját tanácsadó cége, a Strategopolis, és korábbi munkahelye, a Századvég alapítvány 2011 és 2013 között hét, egyenként 4,8 millió, összesen 33,6 millió forint értékű szerződéssel is szerepel a toplistánkban - és még ezen kívül is kaptak megbízásokat, ezeket külön összesítjük.

UPDATE (2013. 05. 16., 17:32): Giró-Szász András cikkünk megjelenése után helyreigazítást küldött.

A KDNP-s Number 1: Pragmatic Consult

A kereszténydemokraták legjobban fizetett szakértője a Pragmatic Consult, aminek tulajdonosa Dr. Kelemen Györgyi, aki 2010-ben a párt 13. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje is volt. Ő is 4,8 millió forintot kapott 2012. február 20-november 15 között, tanácsadásért. Az MSZP politikai tanácsadója a republikonos Tóth Csaba Weber und Mill nevű cége, 2012. január 1-szeptember 30 között 4,75 milliót kapott.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.