Perzsa étteremtulajdonos-fogorvosnak is milliókat fizetett a Jobbik

POLITIKA
2013 május 16., 11:36

2011 szeptemberében 3.2 millió forintos megbízást kötött a Jobbik a Shiraz perzsa éttermet is üzemeltető Shiraz Kft.-vel. A megbízás az "Iráni küldöttséggel kapcs. szervezési fel. szakmai programok előkészítése, lebonyolítása" feladatra vonatkozott.

photo_camera Vona Gábor a Shiraz étteremben. Jahromi Afi tőle balra ül / facebook.com

A perzsa-magyar kapcsolatok javításában elkötelezett párt iráni delegációt fogadott Magyarországon 2011 szeptemberében. Az irániak még a Jobbik propagandavárosába, Tiszavasváriba is ellátogattak, erről szerencsére a karcagi Jobbik-szervezet egy összefoglalót is készített. Az iráni nagykövet, Saeed Banihashemi elsősorban gazdasági együttműködés lehetőségéről tárgyalt akkor.

A vendéglátással megbízott kft. tulajdonosa Jahromi Afi, aki az egyik kulcsszereplője a Jobbik Irán-politikájának. A fogorvos végzettségű férfi 1992-ben költözött Magyarországra, a Heti Válasz szerint pedig a tiszavasvári találkozón az iráni nagykövetség tanácsosaként vett részt. Jahromi Afi azért támogatja a Jobbikot, mert szerinte a párt valóban a magyaroknak akar segíteni. A két népet amúgy szerinte a közös múlt köti össze, hiszen a magyarok és a perzsák ősi rokonok. Jahromi Afi szeret amúgy jótékonykodni is, a Ferencváros kézilabdacsapatának például lelkes szponzora.

Legutóbb amúgy idén április végén találkozott iráni gazdasági szereplőkkel a Jobbik vezetősége. A szintén a Shiraz étteremben megrendezett vacsorán iráni és magyar üzletemberek tárgyaltak a gazdasági együttműködés lehetőségéről.

Ennek az estnek a költségeit nem találtuk meg az idei frakcióköltségvetésben. Az éttermet üzemeltető Shiraz Kft. amúgy az Opten cégadatbázis alapján 2012 novembere óta felszámolás alatt áll, de az étterem még mindig működik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.