Perzsa étteremtulajdonos-fogorvosnak is milliókat fizetett a Jobbik

2013 május 16., csütörtök 11:36

2011 szeptemberében 3.2 millió forintos megbízást kötött a Jobbik a Shiraz perzsa éttermet is üzemeltető Shiraz Kft.-vel. A megbízás az "Iráni küldöttséggel kapcs. szervezési fel. szakmai programok előkészítése, lebonyolítása" feladatra vonatkozott.

Vona Gábor a Shiraz étteremben. Jahromi Afi tőle balra ül / facebook.com

A perzsa-magyar kapcsolatok javításában elkötelezett párt iráni delegációt fogadott Magyarországon 2011 szeptemberében. Az irániak még a Jobbik propagandavárosába, Tiszavasváriba is ellátogattak, erről szerencsére a karcagi Jobbik-szervezet egy összefoglalót is készített. Az iráni nagykövet, Saeed Banihashemi elsősorban gazdasági együttműködés lehetőségéről tárgyalt akkor.

A vendéglátással megbízott kft. tulajdonosa Jahromi Afi, aki az egyik kulcsszereplője a Jobbik Irán-politikájának. A fogorvos végzettségű férfi 1992-ben költözött Magyarországra, a Heti Válasz szerint pedig a tiszavasvári találkozón az iráni nagykövetség tanácsosaként vett részt. Jahromi Afi azért támogatja a Jobbikot, mert szerinte a párt valóban a magyaroknak akar segíteni. A két népet amúgy szerinte a közös múlt köti össze, hiszen a magyarok és a perzsák ősi rokonok. Jahromi Afi szeret amúgy jótékonykodni is, a Ferencváros kézilabdacsapatának például lelkes szponzora.

Legutóbb amúgy idén április végén találkozott iráni gazdasági szereplőkkel a Jobbik vezetősége. A szintén a Shiraz étteremben megrendezett vacsorán iráni és magyar üzletemberek tárgyaltak a gazdasági együttműködés lehetőségéről.

Ennek az estnek a költségeit nem találtuk meg az idei frakcióköltségvetésben. Az éttermet üzemeltető Shiraz Kft. amúgy az Opten cégadatbázis alapján 2012 novembere óta felszámolás alatt áll, de az étterem még mindig működik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt