Visszaköltözött Balogh Józsefhez az élettársa

bűnügy
2013 május 16., 18:44

Az RTL Klub híradójából derült ki, hogy visszaköltözött Balogh József, egykori fideszes, jelenleg független képviselőhöz az élettársa. A híradó beszélt is a megvert nővel, aki azt mondta, hogy "jól megvannak együtt" - írta meg az Origó.

A békülés ellenére a nyomozás még tart, a nő azt vissza sem vonhatja.

Április végén mi számoltunk be arról, hogy Balogh József képviselő élettársát a kecskeméti izsáki úti kórház szájsebészetén kezelik. A gyanú szerint azért került oda, mert Balogh összeverte, eltörte az orrát is.

Balogh bár tagadta a verést, de egyre vállalhatatlanabb történetekbe keveredett. A férfi volt felesége is azt állította, hogy Balogh 25 éven át verte őt. Ezt az állítást Balogh és gyerekei is tagadták. Egyik fia szintén a hírekbe került Baloghnak, miután kiderült, hogy ő is a trafikpályázatok nyertesei között van.

(A családon belüli erőszakkal kapcsolatos esetekben az amúgy egy, a pszichológiában jól ismert tény, hogy a bántalmazott nők sokszor engedik magukat visszacsábítani a kapcsolatba, és elhiszik, hogy ez többet nem fog előfordulni. Ehhez jönnek még a társadalmi konvenciók és egyéb külső tényezők, melyek akár évtizedekig is benne tarthatnak egy nőt egy agresszív, bántalmazó kapcsolatban. A témáról itt van egy ingyenes letölthető könyv.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.