Rothschild-zsiráf született Budapesten

Tbg
ÁLLAT
2013 május 19., 07:05

Zsiráfbébi1

170 centiméterrel jött a világra a budapesti állatkert új zsiráfborjúja szombat reggel. Néhány órával később lábra is állt, és rendesen táplálkozik. A hatéves anyjának, Sandrának éppen névnapja volt és ez volt az első ellése, szóval mindenki boldog, hogy simán ment az egész. A kis zsiráf, ha felnő, kb. 4-5 méteres nagy zsiráf lesz.

Sandra Prágában született 2007-ben, egy évvel később került Budapestre. Az apát Jonasnak hívják, ő dán volt, de tavaly decemberben elpusztult, ahogy Seraf nevű fia is. Jonas volt a budapesti állatkert tenyészhíme, a budapesti állatkert minden tehenét teherbe ejtette, pótlását még idén meg akarja oldalni az állatkert. A mostani a 28. zsiráfborjú, amelyik Budapesten született.

"Az Állatkertben is látható Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták a nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonos, Uganda zsiráfnak is szokták nevezni."

Az állatot jövő héttől lehet majd látogatni, mondta el a 444-nek Hanga Zoltán szóvivő.

A zsiráfot később elszállítják majd, hogy más állatkertben szaporodjon. A közép-európai ­állatker­tek zsiráfjai ugyanis szinte egyetlen nagy családot alkotnak, a rokontenyésztés elkerülése miatt ezért távolabb keresnek párt neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.