Vona Gábor coming outolt

politika
2013 május 22., 12:00

vona

Miután tegnap nem csak mi, de olvasóink se tudták megfejteni, vajon milyen tetoválás lehet Vona Gábor karján, a Jobbik sajtóosztályához fordultunk. Onnan ma délután azt a választ kaptuk, hogy a pártelnök hamarosan Facebookon fogja megválaszolni a kérdést.

Ez most meg is történt, ráadásul megkaptuk a bulvársajtó jelzőt is.

Coming out: Mi van a jobb karomra tetoválva?

 

A tegnap felhelyezett képeim egyike a bulvársajtóban kisebbfajta nyomozást eredményezett. A jobb karomon lévő tetoválás hozta tűzbe őket, és hogy senki sem maradjon kellő információ nélkül, és végképp ne kezdjen felesleges találgatásokba, elmondom, mit ábrázol a tetoválás és mit jelent a számomra.

A jobb karomon egy labirintus látható, alatta pedig Thészeusz és Minótaurosz harca. A labirintus mítosza gyermekkorom óta végigkísért és rabul ejtett. A jelentése kettős. Az exoterikus magyarázat szerint a labirintus jelképezi egyrészt a külső világot, amelyben vállalni kell a harcot a gonosz ellen, hogy beteljesítsük a küldetésünket. Az ezoterikus magyarázat szerint azonban jelképezi egyúttal a belső világot is, a lelkünket, amelynek a mélyére kell hatolni, hogy saját magunk negatív oldalával is megütközzünk. Akármelyik értelmét is nézzük, az üzenete számomra egyértelmű: az ember sem a világ, sem a sorsa, sem saját maga elől nem menekülhet el. A dolgok mélyére kell merülni, bármilyen nehéznek, félelmetesnek vagy lehetetlennek is tűnnek a számunkra. Ha értelmes és méltó életet akarunk, akkor a küzdelmet így vagy úgy, de vállalnunk kell.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.