A kormány végre megmondja, hogy mi az a flashmob

POLITIKA
2013 május 23., 12:40

Méghozzá egész pontosan az, hogy

"Az úgynevezett flashmob (villámcsődület) előre eltervezett, általában interneten keresztül megszervezett akció, amelyet olyan emberek hajtanak végre, akik korábban nem ismerték egymást, s csak egyetlen alkalommal találkoznak, hogy véghezvigyék, amit kitaláltak, és ezután különváljanak. A flashmob célja a szervezők szemében az emberek megdöbbentése, a virtuális, interneten köttetett kapcsolatok valódi, szemtől szemben megvalósuló kapcsolattá tétele, valamint a puszta szórakozás."

Így definiálja a belügyminisztérium tervezete a flashmobot egy új módosításban. Bár biztosan nem állíthatjuk, de valószínűleg ez az első alkalom, amikor magyar törvények szövegébe szinte szó szerint egy Wikipedia-szócikk első mondatai kerülhetnek.

FlashMob_TheBravern20 copy

Az első magyar flashmobot 2003. augusztus 27-én tartották, és tényleg semmi értelme nem volt. Azóta viszont jellemzően klasszikus politikai tüntetéseket hívnak így, amelyeknek nagyon is határozott céljai vannak, szereplői általában jól ismerik egymást, nem egyetlen alkalommal találkoznak, nem válnak szét, miután véghezvitték, amit terveztek, hanem a következőn gondolkoznak, és jellemzően Kövér Lászlón kívül senkit nem döbbentenek meg.

Legközelebb pedig az állami társkereső táncrendezvényen lesz flashmob.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.