Kumin Ferenc Párizs után a magyar melegjogokkal dicsekszik Twitteren

politika
2013 május 27., 07:13
photo_camera ilga.europa.org

Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Twitteren linkelte az ilga Europe nevű LMBT-mozgalom térképét, ami az LMBT-jogok épp aktuális európai állását összegzi, Mindezt amúgy a párizsi események kapcsán, ami csak azért fura, mert ott éppen a melegházasság ellen tüntetnek, amiről nálunk még szó nincs, ráadásul az alaptörvény negyedik módosítása kifejezetten a melegházasság lehetősége ellen hat.

Nem csak a térképet, hanem magát az értékelést is elolvasva (115. oldaltól) amúgy kevésbé kedvező kép rajzolódik ki, a jelentés megemlíti, hogy számos ellenséges fejlemény történt tavaly Magyarországon. Említik, hogy a család alaptörvényi fogalma kirekesztően a heteroszexuális modellre épül, hogy Tarlós miket művelt a budapesti melegolimpia előtt, hogy a rendőrség be akarta tiltani a melegfelvonulást, hogy utalás szintjén sincs szó az LMBT-kérdésről a nemzeti kerettantervben, hogy mit csinál a KDNP a parlamentben, és így tovább.

Viszont dicséret járt azért, mert a parlament nem támogatta a Jobbik kezdeményezését, ami büntette volna a homoszexualitás népszerűsítését (wut!), és a gyűlöletbeszéd új fogalma kiterjed a homoszexuálisok ellen elkövetett megszólalásokra is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.