Kumin Ferenc Párizs után a magyar melegjogokkal dicsekszik Twitteren

ilga.europa.org

Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Twitteren linkelte az ilga Europe nevű LMBT-mozgalom térképét, ami az LMBT-jogok épp aktuális európai állását összegzi, Mindezt amúgy a párizsi események kapcsán, ami csak azért fura, mert ott éppen a melegházasság ellen tüntetnek, amiről nálunk még szó nincs, ráadásul az alaptörvény negyedik módosítása kifejezetten a melegházasság lehetősége ellen hat.

Nem csak a térképet, hanem magát az értékelést is elolvasva (115. oldaltól) amúgy kevésbé kedvező kép rajzolódik ki, a jelentés megemlíti, hogy számos ellenséges fejlemény történt tavaly Magyarországon. Említik, hogy a család alaptörvényi fogalma kirekesztően a heteroszexuális modellre épül, hogy Tarlós miket művelt a budapesti melegolimpia előtt, hogy a rendőrség be akarta tiltani a melegfelvonulást, hogy utalás szintjén sincs szó az LMBT-kérdésről a nemzeti kerettantervben, hogy mit csinál a KDNP a parlamentben, és így tovább.

Viszont dicséret járt azért, mert a parlament nem támogatta a Jobbik kezdeményezését, ami büntette volna a homoszexualitás népszerűsítését (wut!), és a gyűlöletbeszéd új fogalma kiterjed a homoszexuálisok ellen elkövetett megszólalásokra is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.