Gyorsan döntött az ombudsman: nincs hatásköre eljárni a "ki mehet be ingyen egy buliba?" kérdésben

Ahogy azt minden szereplő előre megjósolta, az ombudsmani hivatalról visszapattant Teczár Szilárd beadványa. Teczár azt kifogásolta, hogy a Doboz nevű szórakozóhelyre a férfiaknak ezer forintos belépőt kellett fizetniük, míg a nőknek ingyenes volt a bejutás. Szerinte ez az eljárás kifogásolható, mivel személyeket pusztán a nemük miatt ér anyagi hátrány, ráadásul mindez a " prostitúcióra való felhívás bújtatott formája, ahol a férfiak a szórakozóhelynek fizetnek a nők jelenlétéért".

Az a beadvány benyújtása után hamar kiderült, hogy az ilyen ügyekben nem az ombudsman az érintett, mivel "szórakoztatóipari szolgáltatás nem tekinthető sem hatósági, sem közszolgáltatói tevékenységnek."

Teczár számított erre a döntésre, nekünk arról mesélt, hogy ezek után az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fog fordulni. Ahol még nem folytattak hasonló ügyben vizsgálatot, mivel eddig nem volt olyan panaszos, aki névvel vállalta volna a feljelentést, és lett volna bizonyítéka is. Jöhet tehát a precedenst teremtő szexizmusper, amit tegnap már meg is jósoltunk!. (via Index)