Szenzorok, megfigyelés, pirospontok - így szoktatják kézmosásra az amerikai orvosokat

Egészségügy
2013 május 29., 14:17

Százötven évvel Semmelweis után az amerikai kórházakban még mindig problémát jelent, hogy az orvosok nem mindig mosnak kezet. Ezzel elég sok fertőzést terjesztenek ápoltjaik körében, ami egyrészt 30 milliárd dolláros kiadást jelent az egészségbiztosításnak, másrészt évi százezer ember halálához vezet.

Hogy ennek végre véget vessenek, a North Shore University Hospitalban lézeres szenzorokat szereltek fel a műtőkben. A szenzorok minden ajtónyitásnál kamerákat aktiválnak. A képet a világ másik felén, Indiában nézik, ahol az olcsó munkaerő figyeli, hogy a doktorok megmosták-e a kezóket. A rendszeresen kézmosó orvosokat pedig pirosponttal jutalmazzák.

Via The New York Times

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.