Ételosztáson sorban álló embereket igazoltatott a rendőrség

politika
2013 június 03., 08:58
photo_camera szabozcc.tumblr.com

A Blaha Lujza téri az Ételt az Életért Alapítvány munkatársai osztanak ingyenes ebédet a város hajléktalan és szegény lakóinak. Ezeken az ételosztásokon óriási, hosszan kígyózó sorban szoktak megjelenni a rászorulók. A helyszínen készült beszámolókat pedig rendszeresen sokezren osztják meg az interneten.

Nemrég azonban új szereplők bukkantak fel a környéken: rendőrök jelentek meg a sor környékén és igazoltatni kezdték a sorban állókat. Elsőnek május 24-én, a hvg.hu képriportján bukkantak fel a rendőrök, most pedig Tumblrre került ki egy kép a mai ételosztáson igazoltató rendőrökről.

A képet Szabó Zoli, az Index újságírója készítette. Elmondása szerint két rendőr a sor végére állt be, és azokat igazoltatták, akik mögéjük álltak be a sorba.

Megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, hogy mi a célja az igazoltatásnak, és ki adott erre utasítást, amint megkapjuk a választ, azonnal közöljük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.